dijous, 24 de juliol del 2014

El massatge metamòrfic en els bebès recent nascuts

En els peus es reflexa cada part de l’ésser humà, física, mental i emocional.
A través dels peus podem, per tan, induir canvis globals.

La Tècnica Metamòrfica va ser creada en els anys 60 pel naturòpata i reflexòleg britànic Robert St. John. Investigant sobre els punts reflexos dels peus va arribar a la conclusió que en algunes zones els efectes produïts per la teràpia no eren només de caràcter físic sinó també de caràcter psicoemocional.

Robert St. John va observar que a partir del moment de la concepció el zigot ( cèl·lula resultant de la fusió del òvul i l’esperma) creixia en direcció longitudinal (cefalo-caudal) o sigui creix i es desenvolupa a partir d’un eix central que és la columna vertebral.

De fet està demostrat, també amb estudis posteriors, que tots els fets produïts a llarg de la gestació (positius i negatius) i qualsevol estímul extern queda registrat en la columna de l’individu i per tan en el seu sistema nerviós, establint patrons de conducta i esquemes mentals que poden persistir tota la vida.
Seguint amb la seva investigació i convençut cada vegada més de la relació entre columna i període prenatal va elaborar un mapa reflexológic que va des de la preconcepció fins el naixement de l’individu.
La imatge de la metamorfosi ens recorda com l’eruga es transforma en papallona i evoca l’alliberació de l’esperit que abandona el seu capoll  i desplega les ales...és el naixement d’una nova realitat.

Aquesta tècnica proporciona un estat de relaxació, benestar i equilibri, ajudant la “força de la vida” del pacient a iniciar el moviment de canvi que s’expressarà automàticament en el què pensem i en com actuem.

La senzillesa i eficàcia del massatge metamòrfic el fa accessible a qualsevol tipus de persona, per tan la seva aplicació i pràctica és aconsellable a tothom.

És especialment recomanable per a dones embarassades, nadons, persones amb minusvalidesa mental i/o física (síndrome de Down, paràlisis cerebral, autisme...)en cas de depressions, fòbies, trastorns i desequilibris emocionals.
Nens i nenes són molt sensibles a aquesta teràpia i en casos d’hiperactivitat s’ha demostrat la seva eficàcia.

També s’ha vist que aplicant aquesta tècnica a malalts terminals, aquests acceptaven amb més serenitat el trànsit que estaven a punt de emprendre.   


Si desitgeu saber-ne més i aprendre la Tècnica Metamòrfica o voleu rebre un massatge metamòrfic no dubteu en posar-vos en contacte amb mi.